Sieben/De Wit winnen 20ste nieuwjaarsdubbel

Melvin Sieben en Mark de Wit zijn de twintigste winnaars van het traditionele Nieuwjaars Dubbeltoernooi van Sieben Squashpark. Ze versloegen in de finale Sander Bouwmeester en Oscar van Wezel, de winnaars van vorig jaar.

De jubileumeditie kende een sterk veld met zowel heren, dames als gemengde koppels uit heel Zuid Nederland. Hoewel er fel werd gestreden – hetgeen bij squash dubbelwedstrijden altijd spectaculaire rally’s oplevert – kwamen Sieben & De Wit vrij gemakkelijk door de poulefase. Zonder een enkele game af te staan, bereikten ze de finale.

Aan de andere kant van het schema hadden Bouwmeester & Van Wezel het een stuk lastiger. Zowel tegen Vergouwen/Mac als Claudia Sieben/Janssens moesten ze een game inleveren. De kruisfinale tegen Niels Hörnemann & Ewald Sieben – beiden werkend aan een come back – werd weer wel vrij eenvoudig gewonnen, maar daarna was voor Bouwmeester & Van Wezel de pijp ver leeg. Sieben & De Wit wonnen zowel hun kruisfinale tegen Vergouwen/Mac als de finale tegen Bouwmeester/Van Wezel onder gameverlies. Een unieke prestatie in de geschiedenis van het toernooi.

FOTO: Het winnende koppel Melvin Sieben en Mark de wit (links) bij de huldiging. Rechts de runners up Bouwmeester/Van Wezel.

sieben

0comments

10 jan, 2016

Geen categorie,  Squash

Comments