Julie wint handicap-trofee

Toevallige bezoekers van Sieben Squashpark keken hun ogen laatst uit. Squashers met rare hoeden, boa’s, ooglapjes, handschoenen, afgezaagde rackets en zelfs zware reiskoffers. Ze vielen midden in het Handicap Toernooi van de Sieben Squashschool.

Met de hilariteit van dit jaarlijks terugkerend evenement spelen de trainers Xavier Göttgens en Patrick van den Heijkant in op een van de belangrijkste aspecten van sport: plezier maken. Dat betekent niet dat er minder fel gestreden wordt. Integendeel. De ‘betere’ spelers bepalen moeten met een grote dobbelsteen zelf welke extra handicap ze krijgen. Dat zijn allemaal attributen die het spel bemoeilijken en dus de uitdaging vergroten om toch nog een goed resultaat te boeken.

Dankzij dit handicapsysteem mogen de verschillen in niveau groot zijn. Dit toernooi leent zich dan ook uitstekend voor deelname door ouders, waarvan gretig gebruik werd gemaakt. De vaders Maarten Roset en Jos Voeten bereikten de eindronde. Jos moest het opnemen tegen zoonlief Ward (12), wat een brug te ver bleek. De 10-jarige Julie van den Heijkant (dochter van) nam het in de andere halve finale op tegen Maarten en bleek ook te sterk. Julie is niet alleen een tennistalent, maar stond ook haar mannetje in de squashfinale. Ze overwon Ward Voeten en mag zich dus Handicapkampioen 2016 noemen.

Foto: Het deelnemersveld van het Handicaptoernooi 2016 had er na afloop nog flink plezier in, met in het midden met opgestoken racket kampioene Julie.

sieben

0comments

25 mei, 2016

Geen categorie,  Squash

Comments